Elena UDREA
Preţul de vânzare a locuinţelor ANL va pleca de la valoarea la care construim noi în acest moment. Din cele 25.000 de locuinţe ANL închiriate, sperăm ca în următorii doi ani să vindem 20.000, astfel încât să aducem la bugetul de stat aproximativ 500 milioane euro.

Elena UDREA - Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului

Cristian ERBAŞU
Diferenţa dintre plafonul de garantare pentru locuinţele vechi şi cel pentru casele care urmează să fie construite ar fi trebuit să fie mai mare, fie prin majorarea celui din urmă, la 100.000 de euro, fie prin diminuarea celui dintâi. Acum e mai tentat să achiziţionezi locuinţe deja construite. E mai greu să găseşti case noi la 75.000 de euro, diferenţa este prea mică.

Cristian ERBAŞU - Preşedinte PSC

Mediafax Talks about Construction Time Again

Adevăr sau provocare?

4 martie 2010, ora 10.00, Hotel Radisson BLU Bucureşti, Sala Atlas

Prezentare eveniment

Mediafax a organizat, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, joi, 4 martie, prima întâlnire din 2010 a jucătorilor de pe piaţa de construcţii.

Conferinţa Mediafax Talks about Construction Time Again, care s-a desfăşurat la Hotel Radisson BLU din Bucureşti, a pus problema revitalizării uneia dintre pieţele care au avut cel mai mult de suferit din cauza crizei economice.

Care sunt propunerile constructorilor şi care este oferta statului pentru stoparea declinului? Poate fi considerată piaţa construcţiilor din nou o provocare pentru investitori?

Constructori, furnizori de materiale şi tehnologii, investitori şi comercianţi au dezbătut împreună cu autorităţile şi reprezentanţii instituţiilor financiare stadiul programelor “Prima Casă” şi “Reabilitarea Termică”, problema creditării şi a parteneriatelor de tip public-privat, precum şi posibilităţile de atragere a fondurilor europene.