Elena UDREA
Preţul de vânzare a locuinţelor ANL va pleca de la valoarea la care construim noi în acest moment. Din cele 25.000 de locuinţe ANL închiriate, sperăm ca în următorii doi ani să vindem 20.000, astfel încât să aducem la bugetul de stat aproximativ 500 milioane euro.

Elena UDREA - Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului

Cristian ERBAŞU
Diferenţa dintre plafonul de garantare pentru locuinţele vechi şi cel pentru casele care urmează să fie construite ar fi trebuit să fie mai mare, fie prin majorarea celui din urmă, la 100.000 de euro, fie prin diminuarea celui dintâi. Acum e mai tentat să achiziţionezi locuinţe deja construite. E mai greu să găseşti case noi la 75.000 de euro, diferenţa este prea mică.

Cristian ERBAŞU - Preşedinte PSC

Mediafax Talks about Construction Time Again

Adevăr sau provocare?

4 martie 2010, ora 10.00, Hotel Radisson BLU Bucureşti, Sala Atlas

Context eveniment

România a avut, în noiembrie 2009, cea mai puternică scădere anuală din UE a sectorului construcţiilor, de peste trei ori mai puternică decât media înregistrată în cele 27 de state membre, dar evoluţia lunară, faţă de octombrie, reprezintă a treia creştere din Uniune, potrivit datelor Eurostat.

Preţul cimentului şi al BCA ar putea să scadă în acest an cu 2-3%, faţă de 2009, au declarat reprezentanţii CIROM şi PROBCA, organizaţii care reunesc producătorii acestor materiale de construcţii.

Ministerul Dezvoltării propune un proiect prin care ar urma să fie vândute aproximativ 9.000 de locuinţe ANL construite deja, iar sumele încasate să fie folosite pentru asigurarea finanţării programului de construcţie de locuinţe pentru vânzarea sau închirierea pentru tineri. Pentru construcţia de locuinţe (propuse să fie introduse în programul “Prima Casă”) este alocată suma de 186,7 milioane lei de la bugetul de stat.