Mediafax Talks about Auto Industry

Piaţa auto - strategii anticriză

12 martie 2009, Howard Johnson Grand Plaza Hotel, Bucureşti - Salon Platinum

Prezentare eveniment

Mediafax, în parteneriat cu APIA, a organizat joi, 12 martie 2009, la Howard Johnson Grand Plaza Hotel din Bucureşti, conferinţa Mediafax Talks about Auto Industry - Piaţa auto - strategii anticriză.

Evenimentul a propus o dezbatere despre posibilele soluţii la problemele industriei auto din România, grav afectată de criză.

Vânzările de autoturisme noi au scăzut cu peste 60% în ianuarie 2009 faţă de prima lună a anului trecut, mai multe firme din industria auto riscă să intre în faliment, companiile de leasing trebuie să găsească soluţii pentru compensarea dificultăţilor de creditare ale clienţilor, iar societăţile de asigurări se confruntă cu scăderea ponderii poliţelor CASCO în totalul pieţei asigurărilor auto.

În acest context, Mediafax Talks about Auto Industry a reprezentat un dialog între autorităţi şi reprezentanţii tuturor segmentelor din industria auto - producători şi importatori de autoturisme şi componente auto, societăţi de asigurări şi leasing, distribuitori de autoturisme, companii producătoare de combustibil - menit să ajute la contracararea efectelor crizei.