Mediafax Talks about Wood Industry

28 mai 2007, Hotel Novotel Bucuresti, sala Paris

Prezentare eveniment
Mediafax Talks about Wood Industry

Mediafax a reunit companiile din industria lemnului si autoritatile competente intr-o dezbatere pe tema "Standarde, oportunitati si provocari pentru afacerile cu lemn" in cadrul conferintei Mediafax Talks about Wood Industry, luni - 28 mai, la Hotel Novotel din Bucuresti.

Evenimentul a facut o evaluare a industriei romanesti a lemnului, care se confrunta cu o crestere a preturilor la materii prime si materiale si cu necesitatea de trece rapid la tehnologii de productie moderne, mai ales in conextul in care pe piata au intrat mari jucatori internationali, iar produsele contrafacute ("made-in-china") constituie o concurenta neloiala pentru exporturile romanesti.

Prima sesiune a conferintei Mediafax Talks about Wood Industry a abordat subiecte precum taierile ilegale de arbori, situatia fondului forestier romanesc si evolutia pretului masei lemnoase, forta de munca in industria lemnului, standardele europene pentru productia autohtona de mobila.

Reprezentantii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, ai Romsilva, ai Asociatiei Patronale a Forestierilor din Romania (ASFOR) si ai Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania (APMR) au dezbatut impreuna cu publicul si subiecte precum programele europene de protectie a padurilor, comercializarea lemnului provenit din padurile proprietate publica a statului si influentele industriei lemnului asupra domeniilor conexe.

In cea de-a doua parte a Mediafax Talks about Wood Industry au fost analizate tendintele in valorificarea lemnului, rolul acestei resurse in strategia nationala de export, precum si conditiile de tranzactionare a lemnului pe piata la disponibil a Bursei Romane de Marfuri.

La eveniment au participat producatori si importatori de mobila si accesorii pentru aceasta industrie, producatori de utilaje de prelucrare a lemnului si motounelte, producatori de adezivi, baituri si vopsele, arhitecti, designeri de interioare, retaileri specializati pe zona de mobilier, developeri, investitori pentru industria lemnului, constructori de case din lemn.

Incepand din 2006, Mediafax si-a propus sa ofere comunitatii de afaceri din Romania mai mult decat informatie, si anume un forum de dezbatere si o modalitate de dialog cu autoritatile. Asa au fost lansate primele editii ale Romania Retail Forum si Romania Construct Forum si seria de evenimente Mediafax Talks, care reunesc marii jucatori de pe diverse piete si reprezentantii autoritatilor competente, cu scopul de a dezbate subiectele si problemele cele mai arzatoare ale respectivelor domenii.