Ivan LOKERE
Regiunea Prahova-Ploieşti beneficiază de rafinării de petrol, de o renumită universitate de inginerie şi, în general, de activităţi economice foarte diversificate. Mai mult, Ploieştiul este foarte aproape de Capitală, iar parcul de afaceri Ploieşti West Park are rute de acces excelente.

Ivan LOKERE - CEO Alinso Group

Constantin ISAC
Ceea ce s-a întâmplat în ultimul an, această recesiune prelungită, a exclus din piaţă o parte din operatorii de transport. Nu neapărat pe cei mici sau pe cei incorecţi, ci şi pe cei din companiile mari sau corecte. Recesiunea a muşcat din ambele părţi.

Constantin ISAC - Preşedintele Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România

Mediafax Talks about Transport & Logistics

Dezvoltarea infrastructurii de transport. Ce investiţii se vor face în transport şi logistică în 2011?

30 septembrie 2010, ora 9.30 - Hotel Radisson BLU, Bucureşti, sala Atlas

Prezentare eveniment

Mediafax a organizat joi, 30 septembrie, la Hotel Radisson BLU din Bucureşti, Mediafax Talks about Transport & Logistics - o dezbatere între transportatori şi autorităţi despre cele mai importante subiecte la zi în domeniu.

Sectorul transporturilor a beneficiat în perioada 2007-2010 de cele mai ridicate alocări din partea Uniunii Europene: 2,04 miliarde euro. Acelaşi sector are, însă, cea mai mică rată de absorbţie a fondurilor de coeziune: 19,2% (391,6 milioane euro) în privinţa contractelor aprobate, respectiv 1,9% (3,8 milioane euro) în ceea ce priveşte banii încasaţi efectiv în cei trei ani de după aderarea la UE. De investiţiile masive în infrastructura de transport depinde, printre altele, valorificarea potenţialului României de a deveni un centru logistic în regiunea Europei Centrale şi de Est.

Cum pot fi absorbite mai eficient fondurile europene? Pe ce tronsoane noi de autostradă vom circula anul viitor? Cum cred transportatorii că ar trebui folosiţi banii strânşi din accizele pe combustibil?