Mediafax Talks about Structural Funds

Drumul banilor europeni, de la idee la succes!

24 iunie 2008, Banca Nationala a Romaniei, sala Mitita Constantinescu, Bucuresti

Prezentare eveniment

Mediafax in parteneriat cu Banca Nationala a Romaniei a organizat marti, 24 iunie 2008, conferinta Mediafax Talks about Structural Funds.

Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale, a vorbit in cadrul evenimentului, alaturi de cei mai importanti jucatori si factori de decizie de pe piata financiara din Romania.

In conditiile in care gradul de absorbtie a fondurilor europene dupa primul an de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana s-a situat la circa jumatate fata de nivelul inregistrat de tari precum Cehia, Polonia, Ungaria si Slovacia, conferinta Mediafax Talks about Structural Funds a venit in intampinarea problemelor din domeniu.

Autoritatile si-au stabilit ca tinta pentru acest an absorbtia de fonduri structurale de aproape 2,5 miliarde de euro, din care pana la 800 milioane de euro pentru agricultura, iar un miliard de euro pentru proiecte de pre-aderare si post-aderare (ISPA, SAPARD, PHARE).

La eveniment au participat reprezentanti ai administratiei centrale - Presedintie, Parlament, Guvern, ai Comisiei Europene, reprezentanti ai primariilor si ai administratiilor locale, reprezentanti ai Bancii Mondiale, ai bancilor comerciale, precum si consultanti financiari, dar si top manageri din marile companii.