Emilia BUNEA
Majorarea procentului de contribuţie la Pilonul II este binevenită în sistem şi va aduce mai mulţi bani în conturile participanţilor, însă este extrem de important ca acest pilon să continue nu doar să fie alimentat cu contribuţii conform calendarului iniţial, ci să ne gandim şi la o eventuală creştere a acestora cu mai mult de 6%.

Emilia BUNEA - Directorul General ING Pensii

Mihai COCA-COZMA
O reformă a pensiilor private cu un succes sustenabil pe termen lung aste atunci când există un echilibru între beneficiile participanţilor, ale legiuitorului şi a celui care supraveghează piaţa dar şi cele ale administratorilor.

Mihai COCA-COZMA - Director General Alico Pensii

Mircea OANCEA
Este de la sine înţeles faptul că sistemul de pensii private urmăreşte, mai întâi de toate, asigurarea unui trai decent pentru viitorii pensionari, la un nivel mai apropiat de cel din perioada activă. Fondurile de pensii private pot avea însă un rol suplimentar în societate, sub forma contribuţiilor aduse la dezvoltarea economiei prin investiţii majore, odată cu acumularea unui volum suficient al activelor, în condiţiile creşterii volumului contribuţiilor şi a investirii profitabile a acestora.

Mircea OANCEA - Preşedinte, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private

Mediafax Talks about Private Pensions 3

Sfaturi pentru planificarea financiară în vederea pensionării

2 martie 2010, ora 9.30, Hotel Hilton Bucureşti, Sala Regina Maria

Prezentare eveniment

Mediafax a reluat seria de conferinţe de business Mediafax Talks, principalul sprijin al jucătorilor din diferitele industrii în dialogul cu autorităţile, cu a treia ediţie a conferinţei Mediafax Talks about Private Pensions - "Sfaturi pentru planificarea financiară în vederea pensionării".

Marţi, 2 martie, ora 9.30, la Hotel Hilton din Bucureşti, administratorii fondurilor de pensii, reprezentanţii instituţiilor financiare şi reprezentanţii autorităţilor au evaluat valoarea activelor fondurilor de pensii private şi randamentele obţinute de către acestea în 2009, au făcut un bilanţ al rezultatelor de pe piaţa pensiilor facultative la aproape 3 ani de la lansare şi au dezbătut modalitatea de repartizare aleatorie a participanţilor la Pilonul II.

Cum poate statul să stimuleze angajatorii în vederea includerii pensiilor facultative în
pachetele salariale, care trebuie să fie contribuţia la Pilonul II, asigurările de viaţă vs. Pilonul III şi opţiunile de investiţii în 2010 au fost teme pe care speakerii invitaţi le-au dezbătut în faţa publicului şi a reprezentanţilor mass-media.

Vezi aici şi aici ce s-a discutat la primele două ediţii Mediafax Talks about Private Pensions!