Mediafax Talks about Private Pensions 2

Întoarcerea pilonului

26 februarie 2009, Hotel Hilton Bucureşti, Sala Regina Maria

Prezentare eveniment

La un an de la lansarea pensiilor private obligatorii, Mediafax a organizat al doilea eveniment dedicat domeniului, Mediafax Talks about Private Pensions 2, joi, 26 februarie 2009, la Hotel Hilton din Bucureşti.

În contextul crizei financiare şi al bugetului de stat pentru 2009 aprobat de Parlament, care are impact direct asupra pensiilor private obligatorii (Pilonul II), Mediafax a reunit autorităţi şi administratori de fonduri pentru a dezbate cele mai importante teme ale momentului pe piaţa pensiilor private.

Mediafax Talks about Private Pensions 2 a pus în discuţie efectele plafonării contribuţiei aferente fondurilor de pe Pilonul II la 2%, precum şi politicile de investiţii ale administratorilor în acest an dificil.

Reprezentanţii autorităţilor şi ai principalelor companii de pe piaţa pensiilor private, asigurărilor şi investiţiilor, alături de reprezentanţi ai caselor de avocatură, consultanţi şi brokeri au făcut, de asemenea, previziuni despre evoluţia pieţei pensiilor private facultative (Pilonul III) în 2009, având în vedere că majoritatea angajatorilor îşi reduc costurile, iar salariile angajaţilor vor fi plafonate sau vor scădea.