Mediafax Talks about Private Pensions 2008

"Romania intre doi piloni"

11 martie 2008, Hotel Intercontinental, Bucuresti

Prezentare eveniment

Mediafax, cel mai mare furnizor de informatie generala si de afaceri din Romania, a organizat pe 11 martie 2008, la Hotel Intercontinental din Bucuresti, conferinta de business Mediafax Talks about Private Pensions 2008.

Principalii administratori de pensii private si reprezentantii autoritatilor au discutat despre administrarea, controlul si reglementarea fondurilor de pensii si despre dezvoltarea pensiilor facultative in 2008.

Varujan Vosganian, ministrul Economiei si Finantelor, si Mircea Oancea, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, au vorbit despre garantarea unui randament minim la fondurile de pensii private si despre eventualele modificari ale legislatiei privind pensiile private.

Stere Farmache, presedintele Bursei de Valori Bucuresti, s-a referit la efectele intrarii fondurilor de pensii pe piata de capital, in timp ce Paul Pacuraru, ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, a mentionat problemele care ar trebui corelate cu Pilonul II (pensiile private obligatorii): demografia si sistemul public de pensii.

Reprezentantii fondurilor de pensii - Crinu Andanut, director general Allianz-Tiriac Fond de Pensii, Radu Vasilescu, director general ING Fond de Pensii, Eugen Voicu, CEO Aviva Pensii, si Ioan Vreme, director general Generali Fond de Pensii - au vorbit despre situatia actuala a pietei pensiilor facultative (Pilonul III) si despre evolutia ei in 2008.

Conferinta i-a mai avut ca speakeri pe Mariana Campeanu, presedintele Casei Nationale de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale, Aurel Gubandru, presedintele Comisiei de buget finante din Camera Deputatilor, Simona Ditescu, CEO BCR Administrare Fond de Pensii, Mihai Belicciu, director BCR Asigurari de Viata, si Ruxandra Stoian, Human Resources Services Manager PricewaterhouseCoopers.

Moderatorii evenimentului au fost Mihai Seitan, partener Fincop Brokers, si Dragos Neacsu, CEO BCR Asset Management.

La Mediafax Talks about Private Pensions 2008 au participat in jur de 120 de reprezentanti ai fondurilor de pensii, directori din companiile de asigurari si banci, directori generali si de resurse umane din cadrul marilor angajatori, emitenti BVB.

Mediafax organizeaza, incepand din 2006, evenimente de business care vin in completarea informatiilor de afaceri oferite zilnic companiilor. Prin seria de conferinte Mediafax Talks, oamenii de afaceri au la dispozitie un forum de dezbatere despre subiecte si probleme arzatoare, precum si o modalitate de dialog cu autoritatile.