Mediafax Talks about IT&C

Listare, extindere sau fuziune?

9 mai 2008, Sala Nicolae Iorga, Pavilion 18, Romexpo - in cadrul CERF 2008

Prezentare eveniment

Mediafax a organizat vineri 9 mai, in cadrul CERF 2008, conferinta Mediafax Talks about IT&C - Listare, extindere sau fuziune, un eveniment de referinta pentru industrie.

Din cauza conditiilor nefavorabile de pe piata bursiera, create de criza imprumuturilor ipotecare din SUA, majoritatea jucatorilor au hotarat sa isi amane sau chiar sa isi anuleze planurile de listare. Acest lucru s-a produs pe fondul unei caderi a indicilor bursieri pe pietele internationale, inclusiv pe cea de la Bucuresti, care a inregistrat o scadere de 20-30%.

Amanarea unui IPO (initial public offering) este un pas costisitor, acesta presupunand actualizarea prospectului de emisiune, un nou proces de audit al celor mai recente date financiare si eventual un nou road-show pentru prezentarea ofertei.

In acelasi timp, marii retaileri din domeniul IT isi planifica extinderea regionala si estimeaza o crestere substantiala a cifrei de afaceri in 2008.

Cei patru operatori activi de telefonie mobila anunta o concurenta acerba pe piata de telefonie fixa si internet, in conditiile in care anul 2008 va fi scena unei lupte dure pe clienti, care vor putea migra catre orice retea pastrandu-si numarul de telefon.

In acest context Mediafax i-a reunit pe cei mai mari jucatori din industria IT&C, care impreuna cu autoritatile abilitate au dezbatut problemele si oportunitatile din domeniu.