Lucian CROITORU
În România, furnizorii şi distribuitorii transferă imediat TVA către consumatori şi nu acceptă diminuarea marjelor de profit. TVA-ul e direct în buzunarele cetăţeanului. Dacă Ministerul Finanţelor Publice reuşeşte să rămână în deficit, vom vedea cum evoluează economia. Dacă deficitul alunecă, în mod cert va afecta politica de dobânzi

Lucian CROITORU, Banca Naţională a României

Mediafax Talks about Banking

Bilanţul sistemului bancar şi perspective

6 iulie 2010, ora 10 - Radisson Blu Hotel, Bucureşti, Sala Atlas

Prezentare eveniment

Mediafax a organizat marţi, 6 iulie, la Hotel Radisson BLU din Bucureşti, conferinţa Mediafax Talks about Banking, evenimentul ce a prezentat bilanţul sistemului bancar in 2010 şi a prezentat perspectivele acestuia.

În contextul în care, potrivit estimărilor bancherilor, 25-30% dintre clienţii sectorului bancar vor fi afectaţi de reducerea veniturilor în urma măsurilor de austeritate, restructurarea portofoliului de credite este iminentă.

In cadrul evenimentului s-au prezentat reacţiile bancherilor români la planul de măsuri de austeritate luate de către Guvern,  propunerile de modificare a politicilor fiscale şi strategia de finanţare a deficitului bugetar pe termen scurt şi mediu.