Mediafax Talks about Private Pensions 2008

"Romania intre doi piloni"

11 martie 2008, Hotel Intercontinental, Bucuresti

Reactii presa
Stirile PROTV
PROTV (11 martie 2008)

Dimineata Leilor
MONEY CHANNEL (11 martie 2008)

Adevarul

Contributie de 1% la fondul de garantare pentru administratori

Banii nostri

Modificari legislative pe piata pensiilor

Business Magazin

Se pregateste pilonul III

Business Standard

Farmache: Efectul fondurilor de pensii, in a doua parte a anului

Randamentul minim garantat, o fortare

Curentul

Excedent bugetar la finele lui februarie

Curierul National

Intrarea fondurilor de pensie la bursa va scoate piata din impas

Vosganian against imposing guaranteed minimum yield on Pillar II

Evenimentul Zilei

Fondul de garantare va fi infiintat in acest an

Financiarul

Titlurile de stat la bursa - promise in martie

Administratorii cauta lunar plasamente de 20 milioane euro

Pilonul III a atras 70.000 de participanti

Garantarea unui randament minim, o reglementare excesiva

Gandul

Guvernul pune capat cresterii pensiilor din 2009

Gardianul

Vosganian se baseaza pe un avans demografic pentru cresterea pensiilor dupa 2012 si aici

Nine O'Clock

Any pension hike to be unsustainable after January 2009

Romania Libera

Contributia la pensii va fi garantata, nu si castigul

Saptamana Financiara

Statul roman - un debitor de trei ori mai riscant

Excentritati guvernamentale

Ultima ora

Ministrul Economiei sustine: Majorarea pensiilor din 2009, imposibila

Ziarul Financiar

Vosganian: Primavara asta avem titluri de stat la Bursa

Vosganian: Majorarea pensiilor, dupa ianuarie 2009, nu va fi sustenabila
GANDUL.info (11 martie 2008)

Pensiile din Romania vor ajunge, dupa majorarea din ianuarie 2009, la un nivel atat de inalt, incat orice majorare, in afara indexarilor din corelarea cu salariul mediu, nu va mai fi sustenabila din punct de vedere bugetar, a declarat, marti, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.

"Odata cu majorarea de la 1 ianuarie 2009, chestiunea pensiilor nu va mai putea fi subiect de campanie politica. Peste acest nivel, orice majorare (in raport cu salariul mediu - n.r.) nu mai este sustenabila din puncte de vedere bugetar, deci nu mai poate fi folosita ca element de campanie", a afirmat Vosganian, prezent la conferinta "Mediafax Talks About Private Pensions"

Citeste articolul

Bugetul general consolidat a inregistrat un excedent de 0,2% din PIB
Mediafax.ro (11 martie 2008)

Bugetul general consolidat a inregistrat, dupa primele doua luni ale anului, un excedent de aproximativ 0,2% din PIB, a declarat, marti, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, la conferinta "Mediafax Talks About Private Pensions".

"În primele doua luni, desi programasem transferuri de la bugetul de stat, bugetul de pensii a suportat intregral platile, fara niciun leu din alta parte", a explicat Vosganian.

El a adaugat ca in luna ianuarie a fost consemnata o executie bugetara foarte buna, iar in februarie a fost mentinut echilibrul bugetar.

Saptamana trecuta, Guvernul a aprobat prima rectificare din acest an, prin care deficitul bugetului general consolidat programat pentru 2008 a fost redus de la 2,75% din PIB la 2,3% din PIB.

Potrivit datelor preliminare privind PIB si executia bugetara, bugetul general consolidat a inregistrat, anul trecut, un deficit de 2,33% din PIB conform metodologiei romanesti de calcul si de 2,53% dupa regulile ESA 95.

Citeste tot articolul

Vosganian: Garantarea randamentului minim la fondurile de pensii private ar fi o forTare
Mediafax.ro (11 martie 2008)

Garantarea randamentului minim pentru fondurile private de pensii obligatorii ar reprezenta o fortare si o reglementare excesiva, in lipsa indentificarii riscurilor reale, a declarat, marti, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, la seminarul "Mediafax Talks about Private Pensions 2008".

"A porni din start cu reglementari suplimentare, fara sa existe idei despre deficiente, mi se pare o greseala. Sa lasam piata sa functioneze. A veni cu pantoful chinezoaicei de la inceput, mi se pare o lipsa de curaj", a spus Vosganian.

El apreciaza ca solicitarile privind introducerea unui randament garantat vin din partea celor care nu au incredere in economia romaneasca.

"Eu am incredere in economia romaneasca. Sistemul trebuie lasat sa inceapa. Avem instrumentele si timpul de a corecta pe parcurs daca este nevoie", a adaugat Vosganian.

El a punctat ca trebuie pus accentul nu doar pe pilonul II de pensii, cel obligatoriu, ci si pe pilonul III, care va asigura venituri suplimentare generatiilor tinere si va fi esential in dezvoltarea economiei pe termen lung.

Citeste tot articolul

Vosganian: Bugetul general consolidat, excedent de 0,2% din PIB
ZF.ro (11 martie 2008)

Bugetul general consolidat a inregistrat, dupa primele doua luni ale anului, un excedent de aproximativ 0,2% din PIB, a declarat, astazi, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, la conferinta "Mediafax Talks About Private Pensions".

"In primele doua luni, desi programasem transferuri de la bugetul de stat, bugetul de pensii a suportat intregral platile, fara niciun leu din alta parte", a explicat Vosganian.

Citeste tot articolul


Warning: include(../footer.php): failed to open stream: No such file or directory in /work/www/www/www.mediafaxtalks.ro/private-pensions-2008/reactii-presa.php on line 148

Warning: include(): Failed opening '../footer.php' for inclusion (include_path='.:/work/php/lib/php') in /work/www/www/www.mediafaxtalks.ro/private-pensions-2008/reactii-presa.php on line 148