Mediafax Talks about IT&C

Listare, extindere sau fuziune?

9 mai 2008, Sala Nicolae Iorga, Pavilion 18, Romexpo - in cadrul CERF 2008

Reactii presa
Stirile PROTV
PROTV (9 mai 2008)

7Plus

Incepe marea listarea IT&C

Business Standard

Farmache: BVB poate sustine un "Google" local

Curierul National

Farmache: Romania are puterea de a genera un "Google" bursier

Grupul Softwin va intra pe segmentul securitatii biometrice

Economistul

Perspectivele listarii la BVB a firmelor din domeniul IT&C

Evenimentul Zilei

Seful BVB are asteptari - Romania poate genera un "Google" autohton

Informatia de Prahova

Pambuccian: "Companiile IT romanesti trebuie sa urmeze un nou model, al cercatarii si dezvoltarii"

Romania Libera

Cautat de Bill Gates, ignorat de Bursa

Ziarul Financiar

Companiile din IT nu se grabesc sa se listeze la Bursa

Seful Bursei de Valori BucureSti: Romania are puterea de a genera o afacere mamut tip Google
GANDUL.INFO (9 mai 2008)

In Romania exista toate conditiile necesare pentru a putea dezvolta o afacere de tip Google: abilitati intelectuale si tehnice si o bursa capabila sa furnizeze resursele financiare necesare, dupa cum a declarat Stere Farmache, presedintele si directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Majoritatea analistilor de piata considera ca succesul extraordinar pe care l-a avut Google, companie care valoreaza acum circa 180 de miliarde de dolari, adica de circa 17 ori mai mult decat Petrom, cea mai mare companie din Romania, a fost, binenteles, ideea geniala, dar si listarea pe bursa, in 2004. Banii obtinuti din listare au fost imediat investiti, ceea ce a dus la povestea de succes a Google in ziua de azi. Bursa insa nu poate lista companiile cu forta.

Citeste articolul

Lipsa unei culturi a bursei dar si unele temeri ale managerilor tin companiile romanesti de IT departe de listare
HOTNEWS.ro (9 mai 2008)

Managerii romani din IT nu prea se inghesuie sa listeze companiile la bursa pentru ca sunt mai romantici si le lipseste acea structura riguroasa necesara procesului de listare, a spus Florin Talpes, presedinte al companiei BitDefender, la seminarul Mediafax talks about IT&C. In plus, sefii companiilor de IT fug de bursa si din cauza ca listarea cere transparenta, iar multi se tem ca pierd controlul asupra companiei, crede Dan Paul, presedinte la Asociatia Brokerilor.

Citeste articolul

Farmache: RomAnia are capacitatea sA genereze un "Google" din punct de vedere tehnic Si bursier
Mediafax.BIZ (9 mai 2008)

BUCURESTI (MEDIAFAX) - Romania are capacitatea sa genereze un "Google" autohton din punct de vedere al abilitatilor intelectuale sau tehnicesi al capacitatii pietei bursiere de a oferi suficiente resurse financiare, a declarat vineri Stere Farmache, presedintelesi directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

"Raman in discutie abilitatile managementului companiilor IT&C locale de a imagina proiecte care sa fie finantate prin mecanismele pietei de capital", a afirmat Farmache la seminarul Mediafax Talks about IT&C "Listare, extindere sau fuziune?".

El a aratat ca nu neaparat sectorul IT, ci in general companiile din Romania care doresc finantare nu dispun de un director financiar care sastie sa structurezesi sa explice o astfel de forma de finantare.

Listata in august 2004, compania Google are in prezent o valoare de piata de aproximativ 180 de miliarde de dolari.

Conferinta organizata de Mediafax imprepuna cu BVB la CERF, cu tema "Listare, extindere sau fuziune?", reuneste reprezentanti ai companiilor din IT&Csi ai pietei de capital care dezbat impreuna cu autoritatile oportunitatilesi provocarile specifice acestei industrii.

Departamentul Economic

Anghelache: Listarea companiilor de IT&C ar atrage orice investitor
Mediafax.BIZ (9 mai 2008/ 11:07:05)

BUCURESTI (MEDIAFAX) - Listarea companiilor din domeniul IT&C ar atrage interesul oricarui investitor, intrucat este vorba de un sector in plina dezvoltaresi care a ajuns indispensabil aproape oricarei activitati, a declarat vineri presedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Gabriela Anghelache.

"Pentru Bursa de Valori Bucuresti prezenta unor companii din sectorul IT&C este foarte importanta, atat prin potentialulsi dinamica acestui sector, catsi prin faptul ca ar crea un nou segment care ar da posibilitatea de comparatie cu alte sectoaresi ar fi un instrument foarte atractiv de investire", a adaugat presedintele CNVM, la conferinta Mediafax Talks about IT&C.

Anghelache a sfatuit managerii companiilor de IT&C sa cantareasca bine avantajele listarii, amintindu-le ca banii atrasi de pe bursa reprezinta fonduri permanente care nu cresc gradul de indatorare al companiei.

Oficialul CNVM crede ca dupa aderarea Romaniei la UE atractivitatea listarii a crescut intrucat companiile din acest sector vor putea, cu mult mai multa usurinta, sa fie tranzactionatesi pe piete externe, unde sunt foarte multi clienti ai firmelor romanesti.

"Firmele de IT trebuie sa inteleaga ca un avantaj semnificativ il reprezinta imaginea pe care o companie o are dupa listare. Din momentul in care a ajuns la bursa, o companie este mult mai vizibila, mult mai cautata de clientisi de investitori, iar valoarea ei va creste, sustinutasi de potentialul firmeisi al sectorului. Acest domeniu a devenit indispensabilsi se afla intr-o dezvoltare permanenta", a apreciat Anghelache.

Ea a transmis managerilor IT&C ca nu trebuie sa se teama de variatiile de pret de pe Bursa, mai ales in cazul unor corectii generalizate, normale in orice piata, intrucat firmele care sunt in expansiune inregistreaza scaderi doar pe o perioada foarte scurta.

In ceea ce priveste gradul ridicat de transparenta cerut de listarea pe pietele reglementate, Anghelache crede ca actionarii trebuie sa fie constienti casi ceilalti investitori apreciaza deciziile care sunt in favoarea companiei.

"Tranparenta trebuie privita sub adevarata ei valenta. Actionarii trebuie sastie ca ea asigura in primul rand evitarea unor decizii care ar putea afecta firma", a mai spus Anghelache.

In acelasi timp, oficialul CNVM a evidentiat faptul ca cele doua sectoare, piata de capital, respectiv IT&C, sunt in prezent intr-o interdependenta continua, iar comunicarea dintre ele ar trebui sa creasca.

Ovidiu Tempea

Conferinta Mediafax Talks about IT&C - Bucuresti, 9 mai 2008
SmartFinancial.ro (5 mai 2008)

Listarea companiilor din IT&C pe piata de capital, precum si posibilitatile de fuziune si achizitie din acest sector vor fi discutate pe 9 mai 2008, la conferinta Mediafax Talks about IT&C, organizata de Mediafax in parteneriat cu Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in cadrul CERF 2008.

Conferinta cu tema "Listare, extindere sau fuziune" va reuni reprezentanti ai companiilor din IT&C si ai Bursei de Valori Bucuresti, care vor dezbate impreuna cu autoritatile oportunitatile si provocarile specifice acestei industrii.

Citeste tot articolul

Listare, finantare sau fuziune pentru IT&C-ul romanesc?
Wall-street.ro (12 mai 2008)

Companiile romanesti din industria IT&C pot castiga finantari prin listare, credit bancar sau fuziune, insa principala optiune de dezvoltare pentru companiile romanesti producatoare de software este vanzarea, a declarat presedintele grupului Softwin, Florin Talpes (foto). Acesta apreciaza ca in cinci ani se vor anunta mai multe achizitii decat IPO-uri in acest sector.

Listare, finantare sau fuziune pentru IT&C-ul romanesc? Mai multe companii din IT&C-ul romanesc si-au anuntat, anul trecut, intentia de listare, iar operatorul telecom RCS&RDS a incercat fara succes sa intre pe bursa londoneza.

Citeste tot articolul


Warning: include(../footer.php): failed to open stream: No such file or directory in /work/www/www/www.mediafaxtalks.ro/it-c/reactii-presa.php on line 127

Warning: include(): Failed opening '../footer.php' for inclusion (include_path='.:/work/php/lib/php') in /work/www/www/www.mediafaxtalks.ro/it-c/reactii-presa.php on line 127