Lucian CROITORU

Creditarea se va relua după ce se va relua creşterea economică, la fel ca în Statele Unite ale Americii. În România se trăieşte cu impresia se va relua creditarea şi apoi economia va reveni pe creştere. În realitate, întâi se va relua creşterea economică şi apoi creditarea. Spun asta pentru că 67% din creditele bancare pentru corporaţii au fost date IMM-urilor, acestea reprezentând doar 25% din totalul IMM-urilor. Asta arată că 75% din IMM-uri se finanţează din surse proprii

Lucian CROITORU - BNR

Aurel Şaramet
Anul trecut, plăţile efectuate către bănci pentru credite pe care IMM-urile nu le-au mai putut susţine au crescut de patru ori. De asemenea, în primele patru luni, plăţile au crescut de patru ori, iar cererile de plată de şapte ori faţă de 2009, în contextul în care numărul şi valoarea garanţiilor acordate au crescut cu doar 20%

Aurel ŞARAMET - Director General FNCGIMM

Mediafax Talks about SMEs

Cum sprijinim IMM-urile?

18 mai 2010, ora 10, Hotel Radisson BLU Bucureşti, sala Atlas 1

Prezentare eveniment

Mediafax şi Fundaţia Post-Privatizare au organizat conferinţa Mediafax Talks about SMEs, marţi, 18 mai 2010, ora 10, la Hotel Radisson BLU din Bucureşti.

Conferinţa cu tema “Cum sprijinim IMM-urile” a dezbătut impactul Codului Fiscal asupra IMM-urilor, propunerile întreprinzătorilor pentru relansarea economică, strategia guvernamentală pentru sprijinirea sectorului, precum şi modalităţile de finanţare din următoarea perioadă.

În contextul în care sectorul IMM-urilor este considerat motorul economiei, iar 75% dintre IMM-uri se finanţează din resurse proprii, sursele de finanţare sunt necesare, iar modificările legislative pot uşura creditarea.

Specialişti din domeniul financiar-bancar şi autorităţile implicate au răspuns la întrebările reprezentanţilor IMM-urilor, în prezenţa mass-media.