• Īnregistrează-te acum

  • Prof. Dr. Leszek Balcerowicz

    Lector Principal al Conferinței: Prof. Dr. Leszek Balcerowicz

    Ex Prim-Ministru Adjunct al Poloniei, Ministru al Finanțelor,
    Președinte al Băncii Naționale din Polonia

    Profesorul Leszek Balcerowicz este un economist foarte renumit și un politician legendar, recunoscut ca arhitectul Poloniei datorită reformelor inițiate în 1989, după prăbușirea comunismului. Prin realizările remarcabile, Balcerowicz a fost una dintre figurile dominante în evoluția țării și a strategiei economice a perioadei 1989 - 2007.

Conferința de Risc de Țară Coface constituie un catalizator de idei și dezbateri pentru comunitățile de afaceri din România, în prezent desfășurându-se cea de-a X-a ediție.

Evenimentul s-a dezvoltat pe parcursul anilor, devenind unul de tradiție și de referință pentru comunitatea de business din România și se adresează reprezentanților de prim rang din mediul de afaceri intern și internațional.

În 2014, evenimentul va reuni 300 de participanți, experți în riscul de țară, specialiști din domeniul academic, bancar, precum și investitori români și străini.

Conferința de Risc de Țară Coface își propune o dezbatere a evenimentelor economice mondiale ce au avut loc pe parcursul anului 2013, însoțită de o analiză a influenței acestora asupra statelor din Europa Centrală și de Est, și în special asupra României, cu scopul conturării tendințelor economice ale perioadei următoare.

Conferința va fi structurată în trei sesiuni pe parcursul unei zile.

Prima dintre acestea va dezbate evenimentele economice ale anului 2013 și valorificarea potențialului economic al României, având în calitate de invitați, academicieni, experți în macroeconomie și risc de țară, ce vor realiza o sinteză a modului în care evenimentele au influențat economia europeană și cea autohtonă.

Această dezbatere va fi urmată de două mese rotunde. În prima dintre acestea, economiștii șefi ai principalelor instituții bancare se vor concentra asupra motoarelor de creștere sustenabilă, a disciplinei fiscale și a problematicii creditării, analizând influența acestor factori în redefinirea economiei românești.

Ultima sesiune va aborda modelele eficiente de finanțare a companiilor în contextul economic actual, atragerea fondurilor de capital privat și identificarea sectoarelor de activitate ce reprezintă adevărate oportunități investiționale.

Testimoniale - 2012

Recomand evenimentul Coface, deoarece este unul de referință în domeniul financiar, iar subiectele abordate sunt de actualitate și importante pentru orice mediu de business.
Alina Ștefan, Customer Finance Manager, GSK România
Recomand Conferința de Risc de Țară pentru că aduce un suflu nou, iar subiectele supuse dezbaterii ne prezintă un status actualizat al situației financiare și economice atât naționale, cât și internaționale.
Mirela Secosan, CFO, KIKA România